Samir Rawas Sarayji

Gecertificeerde massage trainer

Samir Rawas Sarayji ontdekte zijn passie voor massage tijdens een workshop van de OMB Academie in september 2019. Hierna heeft hij zich ingeschreven voor de opleiding en was hij de snelst afgestudeerde, hij voltooide de opleiding in 6 maanden. 5 dagen voor de eerste coronabeperkingen was hij afgestudeerd. Daarna is hij toegelaten tot het trainerstraject. Sinds 2020 geeft hij les aan de OMB Academie en werkt hij als professioneel masseur.

Gecertificeerde Dao Lu instructeur

Samir Rawas Sarayji traint sinds mei 2005 Dao Lu (Chi Kung, Tai Chi, en Lu Kung Fu) bij de Fire Dragon. Zijn liefde voor de kunst en de nuttigheid ervan voor zijn welzijn heeft hem tot een toegewijde leerling voor het leven gemaakt – hij traint 10 tot 20 uur per week. In 2009 begon hij met lesgeven en workshops te geven. En in 2015 werd hij een gecertificeerde Dao Lu-instructeur.

Achtergrond

Samir groeide op in Nigeria en woonde korte tijd in Spanje, voordat hij zich vestigde in Nederland. Hij heeft een diploma in Wiskundige Wetenschappen en in Engels en Literatuur. Wanneer hij niet lesgeeft, werkt of traint, zal hij waarschijnlijk zijn hoofd in een boek hebben begraven of bezig zijn met een DIY-project.

Hij heeft in zijn jeugd een korte opleiding gehad in boksen, Tae Kwan Do en Hatha Yoga, voordat hij in 2005 koos voor de weg van de minste weerstand: Dao Lu. Samir had toen de Taoïstische filosofie aangenomen vanwege de harmonie met de natuur en het leven. In 2016, bewust van zijn levensstijlkeuzes en zijn gezondheid, werd hij veganist.

In 2020 ontdekte Samir het Sjamanisme en kwam hij in een nieuwe dimensie van verstand, lichaam en geest. Hij heeft nooit meer teruggekeken, en vanaf het moment dat de transformatie plaatsvond waarbij hij zijn innerlijke krachten onthulde, zijn zwaktes ontmaskerde en geheel werd, nam zijn leven een nieuwe betekenis aan die sindsdien alleen maar is versterkt en exponentieel is gegroeid. Direct na zijn transformatie ontmoette hij de liefde van zijn leven en zonder dat ze het toen wisten, is zij ook een sjamaan. Het zijn twee zielen die voor elkaar bestemd zijn.

Iemand aanraken is niet alleen een fysieke daad, het is alles wat een mens omvat, fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel. Daarom is de bedoeling achter een aanraking van groot belang, want alleen met de juiste bedoeling kan vertrouwen worden opgebouwd en kan de reis naar genezing beginnen.

 

Mijn diep gewortelde bedoeling is om anderen te helpen genezen, en het beginpunt is wat we in het sjamanisme noemen ‘liefdevolle aanwezigheid’ – wat betekent dat je aanwezig bent met een open hart, luistert met een open geest, zonder oordeel, en deelt en helpt volgens de behoeften van de ander.

Bibliography

Dao Lu

Primaire bronnen

Tao Te Ching door Lao-tzu

The Tao of Tai Chi Chuan door Tsung Hwa Jou

Taijiquan Theory door Dr. Jwing-Ming Yang

Tai Chi Theory and Martial Power door Dr. Jwing-Ming Yang

Tai Chi Secrets of the Yang Style door Dr. Jwing-Ming Yang

Dao Lu

Secundaire bronnen

The Tao of Meditation door Tsung Hwa Jou

Tai Chi Chuan Martial Applications door Dr. Jwing-Ming Yang

The Inner Structure of Tai Chi door Mantak Chia and Juan Li

108 Insights into Tai Chi Chuan door Michael Gilman

The Inner Teachings of Taoism door Chang Po-Tuan

Filosofie

Algemene bronnen

The Awakening of Intelligence door J. Krishnamurti

The Art of War door Sun Tzu

Bushido: The Way of the Samurai door Tsunetomo Yamamoto

As One Is door J. Krishnamurti

Freedom from the Known door J. Krishnamurti

Psychologie

Algemene bronnen

Quantum Mind door A. Mindell

Reinventing Your Life: Schema Therapy door J. Young & J. Klosko

Human Communication door M. Burgoon

Journeys into the Unconscious door I. Ward

Developing Minds door M. Rutter

The Feeling of What Happens door A. Damasio

Gestalt Therapy Verbatim door F. S. Perls