chiworks-logo-dao-lu

Holistic Coaching

Als Holistische Coach zie ik een fantastische persoon voor me die zichzelf toewenst nog fantastischer te worden door patronen te veranderen, pijn op te lossen, issues los te laten… Kortom: te groeien en zich te ontwikkelen tot een nog completer mens. Ik zet al mijn kennis en ervaring in om jou zo effectief mogelijk te helpen.

Holistische Coaching is waardevol voor iedereen die last heeft van angst(aanvallen), vertrouwensproblemen, ADHD, een laag zelfbeeld, fysieke, chronische en/of emotionele pijn, psychosomatische problemen, of moeite heeft met het (h)erkennen en/of communiceren van zijn behoeften en/of grenzen. Ook mensen die regelmatig lastig hebben van een vecht-, schrik-, of vluchtreactie, snel getriggerd worden of voortdurend projecteren op andere mensen kunnen baat hebben bij Holistische Coaching.

 

Enkel door onze patronen te begrijpen, kunnen we verandering in gang zetten. Het vraagt innerlijk werk en liefdevolle aandacht om onszelf van binnenuit te leren kennen. Vervolgens kunnen we datgene wat ons tegenhoudt, verstikt of demoraliseert transformeren in datgene wat ons motiveert, bevrijdt en inspireert. Dit is een magisch proces dat iedereen kan doormaken. Jij evengoed als ik. Het vraagt een passende begeleiding (gebed in liefdevolle aanwezigheid) en van jouw tijd en de juiste instelling om precies dat werk te kunnen doen dat je nodig hebt.

Doel

We beginnen de eerste sessie met een intake waarin we bespreken wat jouw kwaliteit van leven (negatief) beïnvloedt. Vervolgens kijken we samen wat de meest effectieve aanpak is om jou waar nodig te helpen. Zo beginnen we de reis op weg naar jouw heling al in de eerste sessie.

 

Sessies kunnen bestaan uit gesprekken, bewegingsmeditatie, massagetherapie, energetische therapie, ademwerk en/of sjamanistische meditatie of massage. Het gaat er telkens om wat fijn en veilig voor jou voelt en jou helpt om te helen. Tijdens de intake kunnen we alle verschillende technieken waarmee ik werk bespreken en kan ik uitleggen hoe ze, wanneer nodig, gecombineerd kunnen worden om tot veelbelovende resultaten te komen.

 

Als spaceholder en gever van wat je op dat moment nodig hebt, werk ik binnen jouw grenzen. Zo bouwen we samen een veilige en vertrouwde ruimte, begrijpen we elkaar, hebben we een duidelijk doel, en reizen we samen richting dat doel.

 

Vaak is het op dit soort helende reizen nodig om gedurende een periode regelmatig sessies te houden. Dit geeft tijd om te reflecteren en het werk uit de vorige sessie te laten indalen. Elke sessie is daarbij uniek omdat jij op elk moment uniek bent, en je behoeften zullen veranderen naarmate je verder reist.

Verdere informatie

Holistische Coaching is een brede term omdat de methoden en expertisen die ik beheers uit verschillende werkvelden komen. Al deze instrumenten werken ook nog eens prachtig als een geheel samen en geven mij de kans om jouw helende reis te vergemakkelijken. Voor mijn werk put ik uit mijn vaak jarenlange ervaring in ontspanningsmassage, triggerpoint therapie, diepe weefselmassage, myofascial releasetherapie, buik en bekkenbodem massage, chakra- en polarisatiemassage, holistisch pulsen, sjamanistische massage, sjamanistisch reizen, de-armouring, Chi Kung, Tai Chi, Lu Kung Fu en mindfulness.

 

Gebruikmaken van aanraking en beweging werkt opmerkelijk therapeutisch om emotionele problemen te kunnen helen. Je kunt een holistisch coachingstraject bij mij volgen als een op zichzelf staande coaching of als je al in (psycho)therapie bent, kan deze soort persoonlijke helende reis een belangrijke aanvulling zijn op de therapie.

 

Vanuit mijn eigen ervaring met verschillende psychotherapie-trajecten heb ik groot respect voor deze vorm van therapie en de heling die het brengt; het nut van traditionele (psycho)therapie mag dus nooit onderschat worden. Tegelijkertijd weet ik dat het – indien mogelijk – van toegevoegde waarde is om gelijktijdig ook te werken vanuit een Holistische benadering.

 

Voel je vrij om jouw situatie met mij te bespreken om zo samen te kijken of ik iets voor jou kan betekenen.

 

Voor de meer praktische informatie, lees de Praktische info pagina.